Saltar apartados

Sistema arxivístic

 

El Sistema Arxivístic és l'estructura sobre la qual s'organitza el patrimoni documental de la Universitat quant a la seua conservació, tractament i accessibilitat, d'acord amb les etapes del cicle de vida de la documentació i el seu nivell d'utilització.

Es compon de dos elements bàsics:

 · Arxius de gestió o d'oficina

Arrepleguen la documentació dels òrgans de govern i les unitats administratives i de serveis de la Universitat en l'etapa inicial o activa del cicle de vida dels documents, és a dir, mentre dura la seua tramitació o el seu nivell d'utilització per part de la unitat productora és elevat.
La documentació roman en els arxius de gestió durant el període de temps que per a cada sèrie documental venja determinat pel calendari de conservació. A partir d'aqueix moment la documentació es transfereix a l'Arxiu General.

En aquests arxius la documentació és gestionada pel personal de la unitat administrativa, d'acord amb les instruccions i criteris generals establits per l'Arxiu General, aplicant mètodes i tècniques uniformes de tractament documental incloses en el sistema general de gestió dels documents de la Universitat.

  · Arxiu General

Arreplega i custodia la documentació universitària procedent dels arxius de gestió, una vegada transcorregut el període de permanència en els mateixos. Actua com a arxiu intermedi tractant la documentació perquè servisca de suport a la gestió administrativa de la Universitat, i actua com a arxiu històric conservant aquella documentació de la qual s'ha determinat la seua conservació permanent, d'acord amb el seu valor històric.

L'Arxiu General coordina el sistema arxivístic de la universitat, establint els procediments de gestió, elaborant les eines de descripció i garantint l'accés als seus fons a tots els membres de la comunitat universitària i els ciutadans en general.


 

 

Arxiu


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464