Saltar apartados

Curts de l'Arxiu

Coneix l'Arxiu General de la UA a través d'aquesta secció "Curts de l'Arxiu", una col·lecció d'audiovisuals de curta duració (al voltant de 5') realitzats per l'Arxiu sobre diversos documents singulars dels fons documentals i col·leccions, amb la col·laboració d'investigadors i especialistes.

 Eliseo Gómez Serrano: Diaris de la guerra civil

Veure vídeo (06:18)

Francisco Moreno Sáez, historiador i vocal del Consell Assessor de l'Arxiu de la Democràcia, presenta Diarios de la guerra civil, escrits per Eliseo Gómez Serrano (València 1889-Alacant 1939) al llarg de la guerra civil. Aquests quadernets van ser donats a l'Arxiu per la seua filla per a la seua posterior restauració, digitalització, edició crítica i publicació impresa.

Escola de Comerç: Expedient personal de Germán Bernácer Tormo

Veure vídeo (06:52)

Mercedes Guijarro Antón, Directora del Servei d'Arxiu i Registre de la UA, parla sobre l'important pensador i economista, Germà Bernàcer Tormo (Alacant, 1883-1965), i dels expedients d'alumne i de professor de l'Escola Superior de Comerç d'Alacant que es conserven a l'Arxiu General.

  • José Gutiérrez Carbonell: "Exaltació del treball"

Lourdes Navarro Ferrón, professora de la Universitat d'Alacant i autora de la tesi doctoral: José Gutiérrez Carbonell, el artista y su época, ens parla de l'escultor i de la col·lecció d'esbossos de la seua obra escultòrica, especialment de l'esbós del mural "Exaltació del treball", realitzat per a la façana de l'edifici de la Mútua Unió Patronal de la ciutat d'Alacant en 1972.

Veure vídeo (05:56)

Carlos Salinas és historiador i autor de la tesi doctoral Pedro Zaragoza Orts, alcalde franquista y desarrollista de Benidorm, 1951-1967.

Ens explica el context històric del cartell publicitari del Benidorm de mitjan anys seixanta entorn de la campanya de propaganda impulsada pel seu alcalde Pedro Zaragoza, l'arxiu personal del qual es conserva en l'Arxiu General de la Universitat d'Alacant.

 Arxiu


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464